SORTOWANIE CYTRUSÓW
Klasyfikacja i sortowanie cytrusów
Jesteśmy jedynym w Polsce oraz Europie Środkowo-Wschodniej producentem kompleksowych zaawansowanych technologicznie linii do sortowania cytrusów. Elektroniczne maszyny sortownicze oferowane przez naszą firmę wyposażone są w tensometryczny system ważenia oraz innowacyjny system wizyjny do klasyfikacji produktów według różnych parametrów, jak rozmiar, kolor i jakość (zewnętrzna i wewnętrzna).
Waga
Za pomocą elektronicznych czujników tensometrycznych, cyfrowej filtracji sygnału oraz redukcji szumów, szybki i nowoczesny moduł wagowy dokonuje precyzyjnych pomiarów sortowanych cytrusów w czasie rzeczywistym znacznie skracając czas pomiaru.
Rozmiar
Klasyfikacja cytrusów ze względu na rozmiar odbywa się na podstawie analizy serii zdjęć z uwzględnieniem cech charakterystycznych cytrusów (np. kształt)
Kolor
Zainstalowane w systemie wizyjnym kamery analizują serię zdjęć umożliwiając rozpoznanie produktu ze względu na wybarwienie.
Jakość
Za pomocą kamer system wizyjny dokonuje oceny powierzchni owoców i rozpoznaje uszkodzenia zewnętrzne (np. uszkodzenia mechaniczne).
ZAINTERESOWANY WSPÓŁPRACĄ?
Skontaktuj się z nami, udzielimy szczegółowych informacji na każdy produkt z naszej oferty. Oferujemy konkurencyjne ceny oraz możliwośc dłuższej współpracy.
Zalety systemu
- Autorskie algorytmy opracowane na bazie systemu Linux umożliwiają badanie produktów w czasie rzeczywistym. Dzięki temu nowatorskiemu rozwiązaniu obliczane są określone parametry badanych obiektów, co odróżnia nasze oprogramowanie wizyjne od innych systemów wizyjnych, bazujących na porównaniu ze wzorcem.
- Oprogramowanie może być dostosowane do każdej maszyny sortującej usprawniając tym samym procesy sortowania.
- Konfiguracji systemu dokonujemy na indywidualne zamówienie klienta.
- Gwarantujemy stałą jakość, dzięki trwałym podzespołom ze stali nierdzewnej oraz stałą wydajność.
- Przyjazny dla użytkownika interfejs umożliwiający zmianę parametrów sortowania w czasie rzeczywistym.
EXIT CONTROL
• zaawansowane sterowanie wyjściami;
współpraca z urządzeniami zewnętrznymi, m.in. pakowaczka, kanały wodne, roboty pakujące;
• porcjowanie produktu według wagi, ilości, objętości;
• wiele sposobów rozkładania produktu na wyjściu;
• różne tryby przydziału produktu na wiele wyjść (równomierny, priorytetowy, kolejkowy).
WSPÓŁPRACA Z AUTOMATYKĄ
• współpraca ze sterownikami PLC, falownikami oraz obwodem bezpieczeństwa
OŚWIETLENIE LED (STROBOSKOPOWE)
• oświetlenie stroboskopowe LED, zużywa mniej energii i nie nagrzewa produktu w procesie analizy
REJESTRACJA SESJI
• zapis i przechowywanie wyników sortowania w czasie rzeczywistym z uwzględnieniem dostawców, klientów;
• wyniki sesji są dostępne w dowolnym czasie z możliwością wydruku
ZAPIS SZABLONÓW USTAWIEŃ
• zapis ustawień, sposobu sortowania oraz prędkości
WSPÓŁPRACA Z ETYKIECIARKAMI
• znakowanie produktu w procesie porcjowania
ZAPIS SZABLONÓW USTAWIEŃ
• zapis ustawień, sposobu sortowania oraz prędkości
STEROWANIE PRĘDKOŚCIĄ MASZYNY
• sterowanie prędkością maszyny i dostawy